Heb jij na een maaltijd snel weer trek? Eet jij meer dan goed voor je is? Heb je een moeilijke relatie met je weegschaal?

Laten we het samen veranderen.

Afvallen met de virtuele maagband

Die keren dat je gewoon iets moét eten na een stressvolle dag. Even een moment voor jezelf. Dat stuk chocolade of dat bakje chips heb je wel verdiend. Voor je het weet heb je veel meer gegeten dan je van plan was. Dan kan je net zo goed nog iets nemen. Het maakt nu niets meer uit, want deze dag is toch al een verloren strijd. De voldoening is alleen van korte duur. Daar is dat schuldgevoel weer. Je geeft jezelf op je kop en neemt je voor dat dit je niet meer overkomt. Totdat het volgende stressmoment zich aandient. Daar ga je weer! Herkenbaar?

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is een maagverkleining zonder operatie. Een virtuele maagband wordt ook wel een hypnotische maagband of een virtuele maagverkleining genoemd. De virtuele maagband wordt geplaatst terwijl je in hypnose bent. De hypnotische staat helpt je om makkelijk contact te maken met je onbewuste brein.

Jouw onbewuste brein staat aan het roer van je gedrag. Wist je dat maar liefst 95% van je gedrag onbewust gebeurt? Onbewuste beslissingen zorgen voor vaste gedragspatronen. Hoe langer vaste gedragspatronen bestaan, hoe moeilijker het is om daar bewuste controle over te houden. Veranderingen maak je daarom daar waar ze ontstaan zijn: in je onbewuste brein.

Hypnotherapie kan op verschillende manieren helpen om eetgedrag te veranderen. Eén van die manieren is de virtuele maagband. Het effect hiervan is een virtuele maagverkleining. 

Hoe werkt afvallen met een virtuele maagband?

Een hypnotische maagband is een ‘operatie onder hypnose’. We maken daarbij gebruik met de manier waarop ons brein werkt. In de hypnotische staat is je brein in optimale staat om gefocust te leren.

De virtuele maagband wordt geplaatst tijdens een hypnotherapie sessie. Er komt geen fysieke operatie of ingreep aan te pas. Met behulp van speciale hypnose technieken wordt de virtuele maagband geïnstalleerd tijdens een denkbeeldige operatie. Jouw onbewuste brein maakt geen onderscheid tussen wat feitelijk gebeurd is of wat zich alleen in je hoofd afspeelt. Daarom is je lichaam in staat om hetzelfde te reageren als op een fysieke maagband.

Je profiteert daarom van de voordelen van een fysieke maagband maar zonder de bijbehorende risico’s, bijwerkingen of littekens. Het laten plaatsen van een virtuele maagband is ook nog eens stukken goedkoper dan een operatie!

Maagband

“Ik had een ingewikkelde relatie met eten. Dit traject heeft mijn leven positief veranderd. Ik ben al 9 cm buikomvang kwijt. Echt een aanrader.”

Sascha

“Ik sta elke dag weer verbaasd van mezelf. Ik weet waar ik gelukkig van word zonder dat het eten moet zijn. En ik ben die drang naar eten kwijt.”

Monique

“Hypnotherapie was het begin van de grote verandering. Ik vertrouwde Ineke volledig en ging er helemaal voor. Ik heb nu geen strijd meer met mezelf! ”

Petra

Ontdek vrijblijvend hoe ik jou zou kunnen helpen

Zet vandaag de eerste stap en voel je over 3 maanden een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Resultaten virtuele maagband

Word je enthousiast bij het idee wat een virtuele maagband ook voor jou kan betekenen? Dan ben je vast benieuwd naar resultaten van de virtuele maagband. Doe daarom nu vast een eerste ervaring op. De virtuele maagband wordt geplaatst terwijl je in hypnose bent met behulp van een denkbeeldige procedure. Met deze simpele oefening ervaar je alvast hoe je lichaam reageert op wat jij denkt.

 • Neem iets in gedachten waar je bang voor bent. Bijvoorbeeld een spin, een muis of iets anders.
 • Stel je nu voor dat die spin (of iets anders) over je been loopt.
 • Merk op dat je lichaam hierop reageert. Misschien lopen de rillingen over je rug of voel je je hartslag verhogen.

Je hebt nu ervaren dat je lichaam fysiek kan reageren op jouw voorstellingsvermogen. Je weet dat die spin niet daadwerkelijk over je been liep en toch reageert je lichaam. Dat is vergelijkbaar met de werking van de virtuele maagband. Wanneer je dit in hypnose doet, ben je nog meer gefocust op de innerlijke ervaring van je voorstellingsvermogen. Daardoor wordt het effect krachtiger. Jouw hypnotische maagband zorgt er daarom voor dat je lichaam reageert alsof de maagband er fysiek zit.

De resultaten van jouw virtuele maagband hangen vanzelfsprekend mede af van jouw motivatie en inzet tussen de sessies in. Geen enkele hypnotherapeut kan kilo’s ‘weg hypnotiseren’. Het doel van het virtuele maagband traject is om te zorgen dat jouw brein optimaal in staat is om de verandering te maken. Zodat jij je doelen bereikt. Om je te helpen afrekenen met eetbuien. En de daadwerkelijke behoefte van je lichaam te leren herkennen én vervullen, zonder dat dit eten hoeft te zijn. Zodat je emoties loslaat die op dit moment nog een trigger zijn voor jouw eetgedrag. Je leert hoe je zelf jouw brein kan beïnvloeden doordat ik je uitleg hoe het werkt en hoe jij dit in je voordeel gebruikt. Waardoor je voortaan keuzes maakt die zowel fysiek als mentaal goed zijn voor jou en jouw persoonlijke doelen.

Hoeveel kilo’s val ik af met een virtuele maagband?

Alle vrouwen die ik begeleid boeken resultaat met de virtuele maagverkleining. Voor de ene vrouw is dat vooral op de weegschaal. Voor de andere vrouw is dat vooral in bewustwording en zich energieker in haar lichaam voelen. Of makkelijker op gewicht kunnen blijven doordat ze geen eetbuien meer heeft.

Met de virtuele maagband kan je zelf bepalen hoeveel je wilt afvallen. Voor de één is dat 5 kilo afvallen voor de ander is dat meer dan 30 kilo afvallen. Zelf ben ik in 7 maanden tijd ruim 15 kilo afgevallen. Mijn verhaal lees je hier.

Voor en na foto vrouw van dik naar dun

Mijn eigen ‘voor en na’ foto.

Ik stond eerder voor dezelfde keuze als jij nu

Ik stond eerder voor dezelfde keuze als jij nu

Jarenlang had ik een moeizame relatie met mijn weegschaal. Ik was bijna zover dat ik het afvallen liever wilde opgeven. Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Altijd met tijdelijk resultaat.

Na een zoektocht met veel omwegen maakte ik mijn eigen grote transformatie uiteindelijk met behulp van hypnotherapie. Daarvoor moest ik wel eerst mijn vooroordeel over hypnose aan de kant zetten. Ik was nog blijven hangen bij wat ik daarover ooit op tv gezien had. Ik stond 3 keer op het punt om mijn afspraak af te zeggen. Met knikkende knieën ging toch ik naar mijn eerste hypnotherapiesessie. Mijn virtuele maagband bleek verreweg de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik viel binnen 7 maanden 15 kilo af en ben sindsdien op hetzelfde gewicht gebleven. Meer over mij

Luister de podcast over afvallen met hypnose

In deze podcast spreek ik met Petra. Zij kwam in juni 2020 bij mij in de praktijk om af te vallen met hypnose. In deze podcast (opgenomen in juli 2021) vertelt zij over haar ervaringen en welke resultaten zij behaald heeft.

Virtuele maagband vraag en antwoord

Het virtuele maagband traject bestaat uit:

 • hypnotherapie sessies van tussen de 90 en 120 minuten, inclusief plaatsing virtuele maagband
 • ± 5 maanden persoonlijke 1 op 1 begeleiding en coaching
 • uitgebreid werkboek ter ondersteuning van je proces
 • toegang tot online programma
 • ondersteunende e-mails ter inspiratie, motivatie en informatie

Bekijk hier de kosten van het virtuele maagband traject

Tussen de afspraken zit in in het begin van het traject 10 tot 14 dagen. Vanaf de 3e sessie zit er wat langer de tijd tussen de sessies, gemiddeld 3 tot 4 weken. 

Na elke sessie krijg je ‘huiswerk’ en ondersteunende audio’s. Tussen de sessies ben ik bereikbaar voor vragen of om even te sparren over jouw situatie. Dat kan per e-mail, whatsapp of telefonisch zijn. Net wat voor jou het beste werkt.

Het online programma biedt je verdere verdieping met video’s extra audio’s, een werkboek met oefeningen. Ook krijg je toegang tot mijn ‘keuken’ pagina met heerlijke, gezonde, gedoe-loze recepten.

Van mij hoef je niet op dieet. In de praktijk blijkt dat de vrouwen die wat aanpassingen maken in hun eetpatroon makkelijker en sneller afvallen. Ik ben ook opgeleid als OERsterk leefstijl coach waardoor ik je ook inhoudelijk advies meegeef over voeding en leefstijl. 

Het doel van het virtuele maagband traject is dat jij:

 • makkelijker gezonde keuzes kan maken
 • afrekent met onweerstaanbare eetbuien
 • leert voelen wat je lichaam daadwerkelijk nodig heeft

We zetten de dieet mindset uit want die heeft je tot nu toe ook geen blijvend resultaat opgeleverd. Maar eerlijk is eerlijk: een gezond lichaam heeft gezonde voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren.

In de sessies werken we eraan dat veranderingen niet als een extra ‘moeten’ voor je voelen. Juist door het versterken van de relatie met jezelf en je lichaam wordt het steeds makkelijker om goed voor jezelf te willen zorgen. Dat is precies waar we in de sessies ook ruim aandacht aan besteden.

Ja, hypnotherapie is veilig. Hypnose is een volledig natuurlijke staat en bestaat al zo lang als de menselijke geest. In een staat van hypnose kan je sterk focussen op je innerlijke ervaringen. Je brein is in een ontspannen staat en tegelijkertijd weet je wat er om je heen gebeurt. Wanneer je in hypnose bent kan je ook praten en vragen beantwoorden. Ik kan als hypnotherapeut geen controle over jou nemen. Je komt altijd weer uit hypnose.

Hypnose is een heel natuurlijk proces; een mengeling van ontspanning en focus. Zonder dat je het door hebt ben je meerdere keren per dag wel in een hypnotische staat. Bijvoorbeeld wanneer je ‘op de automatische piloot’ en volledig in gedachten verzonken van je werk naar huis rijdt. Achteraf vraag je je dan af hoe je thuisgekomen bent. Hypnose wordt ook wel trance genoemd. Hypnose of trance ontstaat van nature wanneer je, in ontspanning, helemaal gericht bent op je eigen innerlijke ervaringen

Hypnotherapie werkt voor alle klachten die je ‘doet’. Klinkt dat vaag? Ik leg het je uit zodat je begrijpt waarom en wanneer hypnotherapie werkt.

Iets dat je ‘hebt’ kan worden verholpen door een chirurg. Bijvoorbeeld door iets weg te halen uit je lichaam of juist te repareren. Stel je hebt een verbrijzeld been dan kan een chirurg dat met een operatie verhelpen. Een hypnotherapeut kan jou daar niet mee helpen.

Maar waar in je lichaam zit bijvoorbeeld verslaving? Of een eetprobleem? Waar zit angst of een allergie? En kan je in je lichaam aanwijzen waar je burn-out zit? Nee, precies dat lukt niet. In de hypnotherapie gaan we daarom uit van iets dat je ‘doet’ in plaats van dat je het ‘hebt’. En dat is goed nieuws, want als je het ‘doet’ kan je ook leren om te stoppen met dat te doen. Een hypnotherapeut helpt om onbewust gedrag te veranderen.

Hypnotherapie werkt daarom voor alle lichamelijke en mentale klachten met een psychosomatische achtergrond.

Succesvolle hypnotherapie is een samenwerking tussen jou als cliënt en mij als therapeut. Het is belangrijk dat jij zelf graag veranderingen wil maken en hiervoor gemotiveerd bent. Ik begeleid jou zodat jij in staat bent om veranderingen te maken.

Geen enkele hypnotherapeut kan iemand helpen die eigenlijk zelf niet wil. Iemand die bijvoorbeeld ‘gestuurd’ is door een ander maar zelf weerstand heeft om te veranderen zal zeer beperkt resultaat halen uit hypnotherapie.

Ja hypnotherapie kan ook online en werke net zo effectief als wanneer je persoonlijk naar de praktijk komt. Ongeveer de helft van mijn cliënten begeleid ik online.

Het voordeel van online hypnotherapie kan zijn dat je de deur niet uit hoeft. Je bespaart reiskosten, hoeft geen parkeerplek te zoeken en het scheelt ook reistijd. Sommige mensen voelen zich meer op hun gemak thuis en dat helpt hen beter ontspannen. Voor anderen is het juist beter om wel ‘live’ naar de praktijk te komen. De keuze is aan jou!

Het enige dat je nodig hebt voor online hypnotherapie is een laptop of tablet met stabiele internetverbinding. Daarnaast een stoel waar je makkelijk in zit. Zorg ook dat je geen zorg over anderen hebt zodat je niet gestoord wordt. Het meest relaxed zit je wanneer er weinig omgevingsgeluid is in huis.

Ontdek vrijblijvend hoe ik jou zou kunnen helpen

Zet vandaag de eerste stap en voel je over 3 maanden een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Scroll naar boven