Over mij

Ik help jou met succesvol stoppen met eetbuien, emotie-eten & overeten.

Het is mijn visie dat telkens weer op dieet gaan juist averechts werkt. En dat je moet werken aan het oplossen van de onbewuste, onderliggende oorzaken van eetgedrag.

Omdat je alleen daarmee een stevige basis creëert om goed voor jezelf te zorgen vanuit keuzevrijheid en oprechte zelfliefde.

Er is nog zoveel meer mogelijk voor jou dan jij nu nog denkt. Misschien weet je dat ook wel. Maar durf je er (nog) niet naar te handelen.

Jarenlang heb ik zelf ook geen stappen durven zetten. Althans, niet écht. Ik heb altijd als een fascinatie gehad voor menselijk gedrag en ben al zo lang ik mij kan herinneren bezig met persoonlijke ontwikkeling. Maar het verband tussen mijn overgewicht en mijn onbewuste mentale en emotionele patronen had ik nog nooit gelegd.

De dieetregels van de meeste afvalmethoden kende ik uit mijn hoofd. Met elke mislukte poging nam mijn wanhoop juist alleen maar toe. Ik vond mezelf een triest geval. En dacht dat er geen hoop meer was dat ik ooit nog slank zou worden én blijven. Maar dat had ik mooi mis.

Voor en na foto vrouw van dik naar dun

Een paar jaar geleden is mijn leven totaal en voorgoed veranderd. Ik maakte kennis met de kracht van het onbewuste brein. In korte tijd lukte het mij om een volledige transformatie te maken. Het begon met het loslaten van emotionele en mentale triggers die mijn eetgedrag bepaalden. Snel daarna begon ook het fysieke afvallen. Ik werd op alle fronten lichter.

Wát een bevrijding!

Ik bleef hongerig want dit smaakte naar méér. Deze keer was ik alleen niet hongerig meer naar snoep en snacks, maar naar kennis en vaardigheden. En door alles wat ik sindsdien geleerd heb én gezien bij de andere vrouwen die ik hiermee help weet ik 1 ding zeker.

Een goede relatie krijgen met eten is voor iedereen mogelijk.

Ik geloof dat blijvend succes alles te maken heeft met de relatie met jezelf. Want wat de reden ook is dat je vastloopt in je eigen patronen; de basis van een gezond, vitaal en gelukkig leven is een goede relatie hebben met jezelf. Daarom mag je leren hoe je erachter komt met welke onbewuste overtuigingen jij jezelf nu nog saboteert. Want eigenlijk is het heel simpel:

Anders denken.

Anders voelen.

Anders reageren.

Simpel, maar dat maakt het nog niet makkelijk. Zeker niet wanneer je al jarenlang in vaste patronen zit. Je conditionering bepaalt hoe je jezelf ziet er ervaart, jouw zelfbeeld. Dit bepaalt hoe je reageert op situaties; waar je stress van krijgt of waardoor je van slag raakt. Het goede nieuws is dat dit veranderbaar is. Stap voor stap en het kan op een veilige, zachte manier. Je hoeft geen beerputten te openen of pijnlijke herbelevingen aan te gaan. Je brein herprogrammeren klinkt misschien vaag voor je maar het is gewoon wetenschap. Voor iedereen is het mogelijk om gewoonten te veranderen. Waarom ben ik daarvan overtuigd? Omdat het aangeleerd gedrag is. 

Het gaat namelijk over geconditioneerd gedrag en overlevingsresponsen. En dat heeft weer heeft alles te maken met de overtuigingen die jij over jezelf hebt. Over wat je gelooft over wie je bent of hoe je moet zijn.

Verandering begint met jouw bereidheid om te kijken naar je eigen patronen. Zodat je kan loslaten wat jou niet meer dient. En verder kan met overtuigingen, inzichten en gewoonten die jou daadwerkelijk dichterbij je doel brengen.

En dat is precies waar mijn hart sneller van gaat kloppen: om andere vrouwen vrouwen te begeleiden bij hun transformatie. Naar een leven van vrije keuze. Zonder dat belemmerende overtuigingen of emotionele blokkades hun verlangens en dromen in de weg staan.

Ik ben geschoold in hypnotherapie, Emotional Freedom Techniques (EFT) en systemisch werk (familieopstellingen). Van mijn klanten krijg ik vaak terug dat ik hen op een rustige manier begeleid én dat ik lekker duidelijk ben. Wanneer je een liefdevolle schop onder je kont nodig hebt dan krijg je die ook van mij. 

Ik besteed ook aan mezelf behoorlijk wat tijd en aandacht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zelf ook een coach en sta regelmatig zelf ook in familieopstellingen. Omdat ik me ervan bewust ben dat iedereen bepaalde blinde vlekken heeft voor haar eigen 💩.  Daarnaast vind ik het belangrijk om zelf een voorbeeld te zijn voor anderen en neem ik de verantwoording over mijn eigen onbewuste patronen. Ik geloof dat ik op die manier ook de beste, onbevooroordeelde coach voor jou kan zijn.

Werk met mij

Ik ben er voor jou als je klaar bent om je patronen te doorbreken en jezelf te bevrijden van wat je nu nog belemmert. Ik kan je helpen met:

  • eetRUST programma: afvallen zonder dieet (online + groepscoaching)
  • Familieopstellingen: persoonlijke heling & groei (live dag)

Vertel me wat jouw uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en of ik je verder kan helpen. Via de kalender hieronder kan je een vrijblijvende belafspraak met mij inplannen. 

Nog een paar weetjes over mij:

  • Ik ben getrouwd met John en trotse moeder van onze prachtige zoon Benjamin (2011). Het combineren van een gezin met het ondernemerschap vind ik soms nog een interessante klus. Maar ik merk dat mijn huidige leefstijl mij enorm helpt om een goede balans te hebben.
  • Mijn hart gaat in de fik van Afrika. Sinds ik in 2005 voor het eerst voet zette op Keniaanse bodem was ik totaal verkocht, waarna vele reizen volgden. In 2013-2014 hebben John en ik in Oeganda gewoond en daar zijn we toen ook de ouders van Benjamin geworden.
  • Mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. Ik lees daarom graag en blijf bijscholen. Mijn les is om de dingen een beetje gedoseerd te doen want mijn ambitie en leergierigheid zorgt er nog wel eens voor dat ik teveel tegelijk wil.
  • Cappuccino drinken (met plantaardige melk 😉 is mijn guilty pleasure. Liefst met een stukje zelfgemaakte pure chocolade erbij. In het boek ‘de hoorn des overvloeds’ van Christiane Beerlandt staat de psychologische symbooltaal van deze voedingsmiddelen beschreven. Ik herken mij daar volledig in. Machtig interessant om te lezen wat het verlangen naar bepaald type voedsel te vertellen heeft over jezelf!
  • Roze is mijn favoriete kleur. De kleur roze in mijn logo heb ik ook gekozen als eerbetoon aan mijn lieve vriendin Yolanda, die helaas veel te jong is overleden. Yolanda was mijn inspirator, motivator en sparring partner als ondernemer. Dankzij haar aanmoediging heb ik in 2012 de stap naar volledig ondernemerschap gezet. 

Volg mij ook op:

Op Spotify, Apple podcast of Google podcast.

Op Instagram: @eetrustexpert.nl

Scroll naar boven