Hypnose en Hypnotherapie
Veelgestelde vragen

Alles over hypnose en hypnotherapie

Hypnose werd al in de oudheid ingezet voor therapeutische toepassingen. De Amerikaanse psychiater Milton Erickson zette hypnose in als volwaardig onderdeel van psychotherapie. Erickson wordt beschouwd als een van de belangrijke grondleggers van de moderne hypnotherapie. Ook in de medische hoek wordt hypnotherapie steeds vaker ingezet om mensen te helpen. Zo’n 70 ziekenhuizen in Nederland maken al gebruik van hypnotherapie, bijvoorbeeld bij het oplossen van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Op deze pagina vind hypnose veelgestelde vragen.

Als je niet precies weet wat hypnose is en hoe het werkt, dan kan het zijn dat je een verkeerd en onvolledig beeld van hypnose hebt. Helaas roept het woord ‘hypnose’ bij veel mensen de associatie op met hypnoseshows op tv. Soms lijkt het alsof dat de hypnotiseur controle kan nemen over de ander.

Hieronder lees je alles wat je wilt weten over hypnose en hypnotherapie.

Hypnose veelgestelde vragen

Bospad in duinen

Plan een gratis introductie gesprek

Wil je weten welke veranderingen jij allemaal kan maken met hypnotherapie? Lijkt het je fijn om even met iemand te sparren over jouw vraagstukken of uitdagingen?

Plan gerust een gratis introductiegesprek in. Dan nemen we jouw situatie door, bespreken we wat hypnose en hypnotherapie voor jou kan betekenen.

Naast Hypnotherapeut ben ik Leefstijl coach en Access Bars Practitioner. We nemen samen door waar jouw behoefte ligt en welke (combinatie van) behandelwijze het beste daarbij aansluit.

Scroll naar boven