Hoe hypnose helpt met afvallen

Hoe helpt hypnose met afvallen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”]

Je hebt al veel diëten geprobeerd. Je had het gevoel dat je van alles ‘moest’ en weinig ‘mocht’ van je dieet. Je viel heus wel af, maar die kilo’s zaten er na verloop van tijd gewoon weer aan. Afvallen op wilskracht lukt je wel een tijdje maar zodra je de teugels laat vieren is het weer mis. Hoe helpt hypnose met afvallen?

Je emoties hebben vaak een grote invloed op je eetgedrag. Vaak zonder dat je het in de gaten hebt merk je dat eten je troost, een gevoel van controle of bijvoorbeeld rust geeft. Of je leidt jezelf af van een vervelend gevoel door te gaan eten. Eten kan voor jou ook horen bij gezellligheid waardoor je je op een verjaardag of tijdens een etentje moeilijk kan inhouden. 

Wat jouw strategie van eten ook is: weet dat je dit kan oplossen. Zó helpt hypnose jou met afvallen. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://eetrustexpert.nl/wp-content/uploads/2020/11/Hoe-helpt-hypnose-met-afvallen.png” alt=”Hoe helpt hypnose met afvallen” title_text=”Hoe helpt hypnose met afvallen” _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”]

Onbewust verkeerd denkpatroon

Veel lichamelijke en emotionele problemen zijn het gevolg van een verkeerd onbewust denkpatroon. Bijvoorbeeld een buitengewone angst voor honden. Maar ook slechte gewoonten zoals jezelf troosten of opbeuren met eten is daar een voorbeeld van. In het onbewuste ligt jouw ‘programmering’ opgeslagen. 

Ruim 95% van je gedrag doe je onbewust. Daarmee bedoel ik niet dat je 95% van de tijd niet weet dat je aan het eten bent natuurlijk. Ik doel op strategieën die je jezelf in de loop van je leven hebt aangeleerd om met bepaalde situaties om te gaan. Aan bepaalde situaties zitten bepaalde emoties gekoppeld. En die emoties roepen weer bepaald (eet)gedrag bij je op. 

De oorzaak oplossen met hypnose

Wanneer je jouw emoties volgt dan kan je het probleem bij de oorzaak ervan oplossen. Hoe helpt hypnose met afvallen? Door je ’triggers’ te verwijderen die jouw (eet)gedrag veroorzaken.

Stel dat je bijvoorbeeld als kind een broertje had dat erg veel aandacht vroeg van je ouders. Hierdoor hield jij jezelf op de achtergrond omdat je ouders het al zo druk hadden met je broertje. Dat was jouw oplossing van dat moment. Dat werkte op dat moment misschien, maar nu ben je volwassen en constateer je dat mensen je niet genoeg zien staan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”]

Overlevingsmechanismen

Daar voel je je niet fijn bij. Wat je wel een fijn gevoel geeft zijn bijvoorbeeld zoete smaken van lekkere, maar ongezonde, dingen. Je weet wel dat die ongezond voor je zijn maar je weet ook dat het je (even) dat goede gevoel geeft waar je zo naar verlangt. Je bent inmiddels telkens een paar kilo per jaar aangekomen en je hebt daardoor nu gewicht teveel. Onbewust heb je wel bereikt dat je een goede beschermlaag om jezelf heen gebouwd hebt. Anderen je nu -letterlijk- wel zien staan. Dat is jouw probleem van dit moment. Wat eerst jouw oplossing was, is nu een probleem geworden. 

Hierboven is natuurlijk maar een voorbeeld, wellicht herken je er iets in. Ieder mens ontwikkelt overlevingsmechanismen. Ook als je een prima jeugd gehad hebt, en opgegroeid bent in een fijn gezin, heb je programmeringen. Deze mechanismen of programmeringen kunnen zoals in positieve als in negatieve zin invloed op je leven hebben.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”]

Hoe helpt hypnose met afvallen

In je onbewuste liggen alle ervaringen opgeslagen die je in de loop van je leven hebt opgedaan. Ruim 95% van je gedrag doe je onbewust. Soms weet je van een klacht of belemmering niet precies ‘waar het vandaan komt’. Het is daarom effectief om beperkingen of blokkades op te lossen die in je onbewuste besloten liggen. In een staat van hypnose of trance kan je makkelijker contact maken met je onbewuste. 

Hypnose op zichzelf is niet hetzelfde als hypnotherapie. Hypnose wordt ook wel trance genoemd. Hypnose of trance ontstaat van nature wanneer je, in ontspanning, helemaal gericht bent op je eigen innerlijke ervaringen. Hypnotherapie is de therapeutische behandelvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van hypnose.

Wanneer je in hypnose bent is je brein gevoeliger voor het aannemen van suggesties door de mengeling van ontspanning en focus die dan ontstaat. Hierdoor kan je heel effectief je interne programmering veranderen. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”]

Afvallen zonder dieet

In de benadering van de westerse gezondheidszorg worden lichaam en geest nog steeds voornamelijk gescheiden van elkaar benaderd. Maar lichaam en geest zijn een geheel. Het is daarom niet effectief om overgewicht alleen lichamelijk te benaderen. Een lichamelijke benadering is (uitsluitend) een dieet volgen. Eigenlijk zijn te dikke mensen normale mensen in een abnormale omgeving.

Het aanpassen van je voedingsgewoonten is natuurlijk wel een goed idee als je wilt afvallen. Maar als je ervaring hebt met op dieet gaan dan is de kans groot dat je ook ervaring hebt met het jojo-effect. 

Hoe komt dat? Omdat je het dieet volgt op wilskracht: ja moet van alles en je mag niets. het gevolg is dat je een onweerstaanbare drang krijgt naar bepaalde voeding ‘die niet mag’. Of dat je hand in de koektrommel verdwijnt en je denkt ‘krijg allemaal de *** maar, ik maak zelf wel uit wat ik doe’. 

Misschien voelt het op dat moment dat je zelf de controle neemt, wat eronder zit is een vorm van zelfsabotage. Als je de oorzaak daarvan niet oplost dan zal je altijd op wilskracht je doelen moeten bereiken. Los je de daadwerkelijke oorzaak van je zelfsabotage op dan kan je zelfs afvallen zonder dieet. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://eetrustexpert.nl/wp-content/uploads/2020/12/Je-Leven-Lang-Slank-e-book-2021.png” alt=”E-book Je Leven Lang Slank” title_text=”Je Leven Lang Slank e-book 2021″ url=”https://eetrustexpert.nl/gratis-ebook-je-leven-lang-slank” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ width=”53%” max_width=”56%” module_alignment=”center” sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”]

Wil je hier meer over weten?

Download dan gratis mijn e-book ‘Je Leven Lang Slank’. In het e-book doe je nog veel meer inzichten op over de werking van je brein en hoe dit jouw programmering beïnvloedt. En kom je nog meer te weten hoe hypnose helpt met afvallen. Het mooie is dat wanneer je dit begrijpt, je ook makkelijker je eigen reakties leert herkennen. Zodra je het herkent kan je ermee aan de slag. Zelfstandig of met een beetje hulp. 

Ontdek hoe slank worden en blijven makkelijker is dan je ooit dacht!

 

[/et_pb_text][et_pb_button button_url=”https://eetrustexpert.nl/gratis-ebook-je-leven-lang-slank” button_text=”Ja, ik wil het e-book!” _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Scroll naar boven