Afvallen met een virtuele maagband

Hoeveel diëten kan jij afvinken op je lijstje? Hoe lang probeer je al van die overtollige kilo’s af te komen? En: hoe succesvol is dat alles verlopen? Lange tijd was ik zelf dik, uit balans en moe. Na een jarenlange strijd tegen overgewicht heb ik mijn doorbraak bereikt door afvallen een virtuele maagband. In dit blog lees je er alles over.

15 kilo overgewicht

Ik was in alle opzichten te zwaar. Minstens 15 kilo teveel fysiek gewicht. Een zware mentale belasting door teveel (werk)stress en te weinig slaap. Minstens 60 uur per week bracht ik door achter de laptop. Altijd druk. Sporten was toch mijn hobby niet, dus bewegen ‘kwam er niet van’. Ik wist het, verdrong het zorgvuldig en ging door, in de hoop op betere tijden. 

Toen ik hard op weg was om mijn 2e burn-out op te lopen, ontmoette ik Edwin Selij. Hij is de ‘hypnose koning’ van Nederland. Van hem hoorde ik dat hypnose kan helpen bij gewichtsverlies. Ik vond er wat van. Tot die tijd dacht ik bij hypnose namelijk aan Rasti Rostelli, die ik vroeger wel eens op TV gezien had. Hij liet dan met ‘show hypnose’ mensen een citroen eten, die vervolgens geloofden dat dit een reep chocolade was. Hypnotherapie is een heel ander verhaal. En inmiddels ook mijn verhaal. 

Afvallen met een virtuele maagband

Hypnose is een krachtige manier om belemmerende overtuigingen in je onderbewuste op te ruimen. Je maakt vervolgens plaats voor helpende overtuigingen door middel van suggestie. Anders gezegd: je ‘delete’ verouderde bestanden van je interne harde schijf en vervangt deze door nieuwe, gewenste bestanden. Net zoals bij een vastgelopen computer eigenlijk.

Als je wilt afvallen, kan het plaatsen van een virtuele maagband met hypnose je daarom fantastisch helpen. Het ‘plaatsen’ van een virtuele maagband is dus geen fysieke maagband. Je wordt niet geopereerd. Je onderbewuste neemt onder hypnose aan dat er een maagband zit en je lichaam gedraagt zich daarnaar. 

Lees ook: Succesvol afvallen met hulp van je onbewuste

Maagband zonder operatie

Gefascineerd door mijn gesprek met Edwin, ging ik op zoek naar een hypnotherapeut die een virtuele maagband kon plaatsen. Spannend, maar behalve overgewicht had ik toch niets te verliezen. Ik had nooit verwacht dat het afvallen met de virtuele maagband zo’n enorm positieve uitwerking zou krijgen op alle onderdelen van mijn leven. Wil je daar meer over weten, ga dan naar de pagina ‘over mij’. 

De maagband zelf was voor mij misschien niet eens het meest effectief van het hele traject. Na de eerste behandeling, waarin de maagband ‘geplaatst’ werd, volgden nog 4 sessies. Uiteindelijk gaat het niet om wát je eet, maar waaróm je eet. En daarmee kan je heel effectief aan de slag onder hypnose. Het opruimen van overtuigingen die je ‘schadelijke’ gedrag sturen werkt in alle opzichten bevrijdend. Hoefde ik na de virtuele maagband verder dan niets te doen om gewicht te verliezen?
Jawel, ik moest er zeker nog steeds voor aan het werk. Maar dit keer was het anders.

Lees ook: Suikervrij eten in 3 praktische stappen

Alle andere keren was het een dieet. Iets dat ik op wilskracht ‘moest’ volhouden. Wilskracht gaat altijd maar tijdelijk mee. Daarna sluipen de gewoonten er namelijk weer in. Ik was niet alleen te dik, ik was ook moe en zat dicht tegen een nieuwe burn-out aan. Zonder energie om eens even lekker door te zetten.

Het verschil dat hypnose gemaakt heeft

Het grote verschil dat de virtuele maagband en de hypnose voor mij gemaakt heeft, is dat ik op onbewust niveau een diepe intrinsieke motivatie kreeg om goed voor mijn lichaam te zorgen. Ik kwam tot het inzicht dat ik mijn lichaam jarenlang voor lief had genomen. Zonder een gezond lichaam heb je niets! Geen volle kwaliteit van leven. Ergens weet je dat natuurlijk wel, maar een omslag kunnen maken en naar dat besef gaan leven, dat is voor velen toch niet vanzelfsprekend. 

Moeten is willen geworden

De hypnose therapie heeft geholpen om de omslag te maken van zelfkritiek naar zelfliefde. Overigens heeft gezonde zelfliefde niets te maken met egotripperij of arrogantie, maar juist met je kunnen verbinden met wie je eigenlijk bent, diep van binnen. 

De hypnose therapie heeft mij geholpen om oude pijnstukken op te lossen. De behoefte die in het onbewuste lag om mezelf te belonen (dus eigenlijk straffen) is uitgewist. Hiervoor in de plaats is een behoefte gekomen om juist voor mijn lichaam te willen zorgen. Moeten is willen geworden. Een cruciaal verschil om resultaat te kunnen boeken!

Tips voor afvallen met een virtuele maagband

Heb jij ook interesse in afvallen met een virtuele maagband, dan heb ik een paar tips voor je:

  • Stap erin met een open mind. Als je echt wilt veranderen dan helpt het om open te staan voor (nieuwe) technieken of ideeën die je worden aangereikt.
  • Zoek een behandelaar waarbij je je prettig voelt. Onder hypnose gaan is niet eng, je bent er gewoon ‘bij’ en er gebeurt niets dat jij niet wilt. Het helpt als je door iemand geholpen wordt waarbij je een goed gevoel hebt.
  • Neem verantwoordelijkheid.  De virtuele maagband en het traject daarna daarna helpen je. Maar je kan daarna niet achterover leunen en wachten op het wonder. 
  • Bereid je voor. Voer veranderingen door in je eetgewoonten. Ik ben zelf fan van de OERsterk methode. Begin bijvoorbeeld (alvast) met de ‘Gezond in 4 weken’ cursus. Op deze site vind je daarnaast nog meer tips en informatie. Een voorbereid mens telt voor twee!
  • Word hongerig naar kennis, in plaats van naar (ongezond) eten. Het OERsterk eten boek vind ik persoonlijk ook een enorme aanrader!
  • Misschien begin je afvallen voor jou als ‘moeten’ maar gaandeweg zal je merken dat dit verandert in ‘willen’. Er is superveel interessante informatie over de (samen)werking van je lichaam en geest. Doe er je voordeel mee zodat je nog meer stappen kan maken naar een beter leven. In mijn blogs vind je wat mij allemaal geïnspireerd heeft.

Reageren?

Ik vind het superleuk als je een reaktie achterlaat onder dit blog of op een van mijn social media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven